Bilgisayar Dünyasına Bakış Açısı Bölüm: 2

2 dk


Aklın Gölgesi | Yükleniyor...

Bölüm 2

Günlük yaşantımıza baktığımızda hayatımızı kolaylaştırmış bir çok elektronik cihaz var. Ve hemen hemen hepsi bizim kontrolümüzde. Klimanın sıcaklık ayarı, televizyonumuzda ne izlediğimiz, cep telefonunda girdiğimiz siteler, yüklediğimiz uygulamalar aslında hayatımız bizim kontrolümüzde dimi? Yani en azından biz ne istersen etrafımız ona göre şekilleniyor da denebilir.

Her gün kullandığımız telefonlarda yüklediğimiz oyunlarla, girdiğimiz sosyal medya araçları ile vakit geçiyoruz. Belki günde 30 dakka belki 1 saat belki daha fazla zaman geçirdiğimiz sosyal medya da kim nereye gitmiş, kim kiminle ne yapıyo, hangi takım kime kaç kol atmış gibi bir çok şeyi takip ediyoruz. Kendimizi mutlu hissettiğimiz için mi takip ediyoruz?
Bu soruya cevabınız evet ise üzgünüm. Yapılan araştırmalar sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkilerinin olumsuz olduğunu söylüyorlar. Şimdi uzmanları bir kenara bırakarak kendimizi izlemeye başlayalım mı ne dersiniz?
Çok samimi olduğunuz kız yada erkek bir arkadaşınızı düşünün. Gerçek hayatta (burda gerçek hayattan kasıt tamamen teknolojiden uzak yüz yüze bir diyalog) arkadaşınız ile konuşurken dikkat ederseniz daha kaba konuşmalar geçtiğini samimi gözükürken aslında her şeyin bir yalan olduğunu düşünmediniz mi? Telefonda konuşurken ya da whatsapp da mesajlaşırken daha cana yakın olduğunu ama yüz yüze iken o sıcaklığı yakalayamadığınızı fark etmediniz mi?
Ya da kendimize bakalım instagramda hikaye paylaşırken veya facebookta gönderi paylaşırken büründüğümüz duyguları hiç düşündünüz mü?
Arkadaşlarınızın paylaştıkları gönderilere bakarken hissettikleriniz gerçek hisleriniz mi?

İnternet dünyası aslında bizim iç dünyamızın en saf halini yansıtıyordu. Gerçek hayatta ruhumuza giydirmiş olduğumuz vücutlar yoktu. Aslına her birey hayal dünyasındaki karakteri yaratmışdı internet dünyasında. Olmak isteyip de olamadığımız bir dünyaydı burası.
Paranın yerine düşüncelerin geçtiği, insanların dış görüşünün hiç bir önemi olmadığı bir yerdi burası. Hayır hayır yanlış yazdım. Tam tersi paranın hükmettiği insanların dış görünüşe göre değer verildiği insanların hissiz, gelişi güzel konuştuğu bir yerdi burası. Herkesin birbirini çekiştirdiği insanları birbirinin üstün olma yarışında en önde giden sosyal medya ünlüleri ile meşhur şu aralar. Evet artık başlayalım mı hikayemize…

Bizim anne babamı zamanında ünlü olabilmek için birilerinin sizin yeteneğini keşvetmesi gerekliydi. Şimdi ise elinizde tüm dünyaya sesinizi duyurabilceğiniz twitter, instagram ve youtube gibi kitle iletişim medyaları var. Peki bu şekilde ünlü olabilmek çok mu zor? Tabi ki hayır sadece biraz sabır ve ilgi gerekli. Birazda kalite tabi ki…
Şimdilerde herkes ünlü oldu kimisi “örümceeek” dedi kimisi “oyun hayattır” dedi. İnsan bazen sorguluyor ister istemez neden bu kadar kitlesi oluyor izliyenler ne amaçla izliyor diye siz neden izliyosunuz? Sizin tercihiniz hangi kitle iletişim medyasında ünlü olmaksa kaliteden hiç bi zaman ödün vermemelisiniz.
Kaliteli içerik her zaman yavaş değerlenir ama asla değersiz kalmaz. Biz insanoğlu aceleciyiz herşeyi biran evvel ünlü olmak her şeyden önce paraya boğulmak istiyoruz. Hızlı gelen para çabuk erir diye boşa dememişler ama. Neyse konumuz uzun gelecek hafta twitter ile başlıyoruz…

Gelecek hafta görüşmek üzere…


Sizin Tepkiniz Nedir?

Üzgün Üzgün
9
Üzgün
Kızgın Kızgın
8
Kızgın
Hahaha Hahaha
6
Hahaha
Beğendim Beğendim
5
Beğendim
İnanılmaz İnanılmaz
4
İnanılmaz
Sevdim Sevdim
2
Sevdim
Beğenmedim Beğenmedim
1
Beğenmedim
Ömer Utku Bostancı
1996 yılı İstanbul doğumluyum. Aslen sağlık meslek lisesi çıkışlı olup 2018 yılı Kasım ayı itibari ile merakım ve hevesim olan bilişim bölünü kendimi adadım. aklingolgesi.com bu dönüşümün bir parçası olmakla birlikte sizler ile büyüyecek bir proje...

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yazı Formatı Seçiniz
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Video
Youtube and Vimeo Embeds